Detectar posibles principis d'Alzheimer

L’Alzheimer, 10 senyals per diagnosticar-lo

setembre 4th, 2015 by

L’Associació d’Alzheimer ha creat una llista de senyals per a diagnosticar la malaltia d’Alzheimer i altres tipus de demència. En el cas de diagnosticar alguna d’aquestes senyals, és important acudir al seu metge el més aviat possible.

  1. Canvis de memòria que dificulten la vida quotidiana: un dels senyals que apareixen més d’hora, és l’oblit d’informació apresa, dates importants, etc.
  2. Dificultat per planificar o resoldre problemes: poden tenir problemes en seguir receptes coneguda o gestionar els comptes mensuals.
  3. Dificultat per a exercir tasques habituals a casa, a la feina o en el seu temps lliure: tenir dificultats per arribar a un lloc conegut, administrar un pressupost, etc.
  4. Desorientació de temps o lloc: dificultat per comprendre alguna cosa si no està en procés en aquest instant.
  5. Dificultat per comprendre imatges visuals i per entendre com els objectes es relacionen uns amb els altres en l’ambient: problemes en llegir, jutjar la distància i determinar color i contrast.
  6. Nous problemes amb l’ús de paraules en la parla o l’escrit: parar de parlar a meitat d’una conversa, sense idea de com seguir.
  7. Col·locació d’objectes fora de lloc i la falta d’habilitat per retardar els seus passos: perdre coses sense poder refer els seus passos per poder trobar-les.
  8. Disminució o manca de bon judici: poden experimentar canvis en la presa de decisions.
  9. Pèrdua d’iniciativa per prendre part a la feina o en les activitats socials.
  10. Canvis en l’humor o la personalitat: es poden enutjar fàcilment, se senten persones sospitoses, deprimides…