Musicoteràpia a La Dolça Llar

Musicoteràpia

juny 2nd, 2015 by

La música és una eina que serveix de reforç i acompanya les persones quan estem passant per moments difícils. Quan es canta no es pensa simplement se sent. Gràcies a la música gaudim del present oblidant els problemes que ens envolten.
Per això durant dos dies a la setmana realitzem tallers de musicoteràpia. Una activitat que els professionals de la salut recomanen practicar. Els nostres experts pretenen, d’aquesta manera, facilitar les capacitats de comunicació dels residents a La Dolça Llar i millorar les possibilitats de relacionar-se.
Escoltar música pot ajudar a augmentar els nivells de serotonina, el neurotransmissor encarregat de regular l’estat d’ànim i el son. Cantar una cançó en grup enforteix els vincles afectius dins del grup.
També ajuda a millorar les habilitats verbals, estimular la memòria, mantenir l’atenció i incentiva, és relaxant, disminueix l’ansietat, l’angoixa i afavoreix l’equilibri. A través del ritme millora la coordinació dels moviments i també ajuda a tenir una bona mobilitat a les articulacions augmentant la força muscular.
A més en altres activitats com en els tallers de pintura també incorporem música per ambientar.