Oci i animació sociocultural

setembre 4th, 2015 by

A les nostres residències procurem dinamitzar el dia a dia dels nostres residents amb activitats de tot tipus perquè s’ho passin bé i gaudeixin tots junts.
Amb els nostres animadors, cuidadors i auxiliars perseguim l’objectiu de realitzar activitats que a més fomentin la convivència i la participació entre els companys de la residència.
D’aquesta manera sorgeixen amistats, comptem anècdotes i fem que els dies siguin divertits i suportables, perquè no es trobi a faltar a la família. Nosaltres fem la nostra pròpia família.

Les residències per a la tercera edat del Grup Gran Vida compten amb un ampli programa d’activitats dissenyats per aconseguir la satisfacció i realització física i mental dels nostres residents:

  • Conversa: Volem fomentar el diàleg entre els nostres residents i amb el nostre personal. Per això organitzem activitats com comentar les notícies del dia, explicar històries i experiències o comentar un programa de televisió, de ràdio o una pel·lícula.
  • Manualitats: Fem periòdicament manualitats amb el nostre animador sociocultural per estimular les capacitats sensorials, mentals i motrius dels nostres residents mitjançant les tècniques artístiques.
  • Taller de Música: Amb aquesta activitat els nostres experts pretenen facilitar les capacitats de comunicació dels nostres residents i millorar les possibilitats relacionals. A més, també ajuda a la relaxació, l’estimulació, la identificació i la restauració del llenguatge.
  • Activitats Lúdiques: Jocs de taula, cartes o dominó són algunes de les activitats lúdiques que es realitzen en els nostres centres i que pretenen afavorir aspectes com la memòria, la comunicació, la confiança i el treball en equip.
  • Sortides i excursions: Periòdicament realitzem sortides i excursions voluntàries amb els nostres residents per fer visites culturals o lúdiques.
  • Celebracions: A les nostres residències celebrem totes les festes anuals, com Nadal, Cap d’Any, Pasqua… A més, donem molta importància a la celebració dels aniversaris dels nostres residents.
  • Hort urbà: En totes les residències del Grup Gran Vida disposem d’un hort urbà, un lloc en el qual els residents passen estones molt agradables. A part de fomentar uns hàbits saludables, afavoreix la sociabilització dels més grans, així com el manteniment de les seves capacitats físiques.
  • Taula d’exercicis: L’exercici i l’activitat física milloren la salut, la capacitat funcional i la qualitat de vida de les persones grans. Gràcies a les sessions d’exercicis que fem amb els nostres residents, vam aconseguir mantenir actius en la seva vida quotidiana.